Make a Gift for a Reader

1. Find yourself a nice person around.
2. Invite that person into the KONT Solidarity EKONTnomy area. Choose a spot to sit and work.
3. While talking to each other or being quiet together, start creating an animal with the materials at hand. Don’t worry about the outcome, enjoy the process.
4. Imagine a person that will soon make use of the facilities of the Library. Imagine that person will receive the animal that the two of you are creating. Imagine it is a gift.
5. When your gift is ready, the two of you bring it together to the Library Assistant.
6. Because of your joint generosity, you receive a free copy of KONT magazine or a vintage book from the library.

A project conceptualizes for De Bibliotheek Eindhoven, performed during Dutch Design Week in October 2019.

Project for De Bibliotheek Eindhoven during Dutch Design Week 2019. Visual Design by Pauline Wiersema

Tijdens KONTs Solidaire Economie komen mensen bij elkaar om in tweetallen te werken aan een object dat geëxposeerd wordt in de Bibliotheek. Zij maken in duo's een cadeau voor een lezer van de bieb.

In een speciaal daarvoor ontworpen setting (door designer Pauline Wiersema) werk je aan een dier om te doneren aan een lezer. De dieren worden eerst geëxposeerd in de Bibliotheek. Het project, uitgedacht door het Eindhovense KONT magazine in samenwerking met De Bibliotheek, draait om samenwerken aan het maken van iets moois en stelt geven in plaats van nemen centraal.

Deze activiteit vindt heel de dag door plaats. Niet alleen kun je je creativiteit de vrije loop laten, ook is het een mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.

19-27 oktober 2019